24 Nisan 2012

Şair Ahmet Telli Haymana'da...


Şair Ahmet Telli Haymana’da



 “Nida” adlı şiir kitabıyla “Altın Portakal Şiir Ödülü”ne layık görülen şair Ahmet Telli, 25 Nisan Çarşamba günü (yarın),  Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşuyor.

Vizyonu doğrultusunda, öğrencilerini çok yönlü, çok boyutlu düşünme alışkanlığı kazandırarak hayata hazırlamayı önemseyen Nuri Bektaş Anadolu Lisesi, bunun sanat ve edebiyattan yoksun olarak gerçekleşmeyeceğinin bilinciyle öğrencilerine yeni pencereler açmayı sürdürüyor. Şair Ahmet Telli’yle öğrencilerini buluşturma etkinliği de bu sürecin önemli bir halkası. Çünkü bu, söz konusu etkinliklerin ne ilki ne de sonuncusu.

Nuri Bektaş Anadolu Lisesi, 2011-2012 eğitim öğretim yılında, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. Mehmet Ali Dombaycı ve öğretmen yazar-şair A. Galip’in konuşmacı olarak katıldığı “Dünya Felsefe Günü” etkinliğiyle başlattığı süreci, “14 Şubat Dünya Öykü Günü”yle bir adım daha öteye taşımıştı. Okul içi kapalı devre etkinliklerle yetinmeyen Nuri Bektaş Anadolu Lisesi, “Dünyanın Öyküsü Dergisi”yle işbirliği içinde gerçekleştirdiği “Dünya Öykü Günü”nde öğrencilerini Çankaya Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Aysu Erden, öykücü yazarlar Tekgül Arı, Esra Odman ve Müyesser Güner’le buluşturmuştu.

25 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan etkinlikte, öğrenciler Ahmet Telli şiirlerinden örnekler sunacak. Şair Telli de öğrencilere şiir ve edebiyat üzerine bir konuşma yapacak. Ardı sıra da öğrencilerin, başta şiir olmak üzere edebiyata ilişkin sorularını yanıtlayacak.


Hiç yorum yok: